Share with:


בשרי

אופן הכנה

נתח בשר בקר כ-1.5-2 קילו [ליד הצלעות מס’ – 2] או שריר(מוזה)
3 בצלים – חתוכים גס
4-5 שיני שום
כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר לשלב גם עם חריפה ]
פלפל שחור גרוס טרי
גרידה מלימון אחד
1/2 כפית קימל – שלם
3/4 כוס יין אדום יבש
2 עלי דפנה
1/2 כפית אב’ פלפל אנגלי, כפית כוסברה יבשה
כף אב’ מרק בצל
2-3 כף גדושה של רסק עגבניות מוטי

אני מבשלת את נתח הבשר בשלמותו בסיר לחץ, מכסים במים מוסיפים, גזר, בצל חתוך גס, 2 עלי דפנה וכ-4 גרגרי פלפל אנגלי שלמים, שן שום – מבשלים בסיר לחץ סגור מרגע רתיחה כ-45-50 דקות ויש לנו גם ציר לרוטב.(מוציאים את הבשר מהנוזלים ומשהים לילה במקרר להתקשות, גם קל יותר לפרוס, את הציר מסננים)
יש המעדיפים לטגן את קוביות הבשר עד להשחמתם, ללא שימוש בסיר לחץ.
בסיר בנפרד/או למחרת, מזהיבים את הבצל במעט שמן משחימים מעט, מוסיפים שום, מעט מים, רסק עגבניות, פפריקה מתוקה ומעט חריפה, פלפל שחור טרי, גרידת לימון, קימל, יין, עליי דפנה, פלפל אנגלי, מעט אב’ מרק בקר, מוסיפים קוביות הבשר שחתכנו מהנתח או מהמטוגנות לרוטב, מכסים את הסיר, עדיף לאפות בתנור ב-170 מעלות כשעה וחצי עד שעתיים…..יוצא חום שוקולד וטעים במיוחד

גולש חלומי וטעים מאודדד לפי מתכון ממלון ויסטה באילת_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

115 מתכונים