Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

1 בצק עלים שמרים ( לא קפוא ).

  1. תפוח אדמה .
    2 ביצים .
    1 בצל גדול חתוך דק .

לרוטב הפטריות :
1 קופסה של פטריות פרוסות .
1/2 כפית מלח
2 כוסות מים .
כף פטרוזיליה קצוץ דק
1/4 כפית כוכרום .
1 כף גדושה של קרונפלור.
מלח / פלפל לפי הטעם

אופן הכנה :
לבשל בסיר את התפוח אדמה והביצים עד לתערובת פירה ובסיום להוסיף 1/2 כפית כורכום ומלח לפי הטעם .
לטגן את הבצל עד להזהבה ולהוסיף חצי מהכמות לפירה ולהניח בצד.
לפתוח את הבצק עלים לרדד מעט ולחתוך למלבנים גדולים .
להניח כמות נדיבה של הפירה על חצי מהמלבן
בחצי השני של המלבן הבצק לחתוך לרצועות מהאמצע לצורה .
לסגור את החצי החתוך על הפירה ולהדק עם מזלג בצדדים .
למרוח ביצה וסומסום
לחמם תנור ל 180 מעלות 10 דקות על להשחמה של הבורקס .

לרוטב :
לטגן את הפטריות עם חצי כמות הבצל שנשאר עם מעט שמן .
להוסיף את שאר המרכיבים מים ותבלינים כ 6 דקות רתיחה
בסיום להוסיף את הקרונפלור ולערבב טוב טוב כ2 דקות והרוטב מוכן .
בתאבון …..

מתכוןמתכון

בורקס תפוח אדמה עם רוטב פטריות_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים
אבי אלמדויספר המתכונים של
מתכון של

אבי אלמדוי

37 מתכונים