Share with:


צמחוני

אופן הכנה

בורקס תפו"א קלאסי

רכיבים:
1 חבילת בצק עלים מרודד

למלית:
4 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות
סיר בישול עם מים וקורט מלח
מלח, פלפל שחור לפי הטעם לתיבול המלית

לציפוי וקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום – לא חייב

ההכנה:
1. מבשלים בסיר עם מים את תפוחי האדמה עם קורט מלח, עד לריכוך, מסננים מנוזלים ומצננים.

2. מעבירים לקערה את תפוח האדמה המוכנן, מועכים לפירה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים הכל ביחד, טועמים ומתקנים תיבול.

3. מחממים תנור ל-190 מעלות

4. פורשים את הבצק על משטח עבודה, מחלקים את הבצק לריבועים לגודל שרוצים.

5. לוקחים כף גדושה מהמלית ומניחים על אמצע ריבועי הבצק ומקפלים למשולשים.

6. מניחים את הבורקסים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מברישים מעל הבורקסים ביצה טרופה ומפזרים קצת שומשום.

7. מכניסים לתנור לכ-20 דקות, עד שהבורקסים מזהיבים, מוציאים מהתנור, מצננים מעט.

8. מומלץ להגיש את הבורקסים שהם קצת חמימים, זה ממש טעים.

9. ניתן להכין מראש את הבורקסים עד לשלב של הקיפול עם המלית, להקפיא בקופסא אטומה ולאפות מאוחר יותר.

בורקס תפו"א קל ומהיר הכנה קלאסי
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים