Share with:


פרווה

אופן הכנה

רכיבים:
1 קילו בצק עלים מופשר – מוצר קנוי

למילוי:
1/2 קילו תפוח אדמה קלופים חתוכים לקוביות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כף סילאן

לציפוי:
1 ביצה טרופה + 3 כפות מים
שומשום או קצח (לא חייב)

אביזרים:
תרסיס שמן
תבנית תנור חד פעמית עגולה

ההכנה:
1. מכינים את המלית:
בסיר על אש בינונית מרתיחים את תפוחי האדמה עד להתרככות.
מסננים את המים של תפוחי האדמה, משאירים את תפוחי האדמה לצינון קל.
2. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומועכים לפירה.
מוסיפים את שאר מרכיבי התיבול ומערבבים טוב טוב לעיסה אחידה.
3. מכינים את שבלול הבצק:
פורסים את הבצק ליריעה של חצי מכמותו (1/2 קילו).
בקצה התחתון של אורך יריעת הבצק שמים מחצי מכמות המילוי בשורה באנכית.
4. מגלגלים את הבצק לרולדה/גליל.
5. בתבנית תנור עגולה מרססים עם תרסיס שמן ומניחים את הרולדה/גליל של הבצק מאמצע התבנית בסיבוב שבלולי.
6. ממשיכים עם החלק השני של הבצק באותה צורה, והנחתו בתבנית בצורה מעוגלת בהמשך לחלק הראשון שהוכן.
ככה יוצא צורה שבלולית גדולה.
7. מורחים על הבצק את תערובת הציפוי של הביצה הטרופה + 3 כפות מים ומפזרים קצת שומשום או קצח (לא חייב).
8. מחממים את התנור מראש ל-190 מעלות, ומכיניסים לאפייה כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב טוב ומוכן. מוציאים ומצננים.
– אני באופן אישי חתכתי אותו אחר כך לחתיכות קטנות יותר עם גלגלת/ סכין כמו בתמונה…..

צ'וקור טעים- שבלול בצק במילוי תפו"א
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים