המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
חומרים:
גרידת תפוזים 2 תפוזים
3/4 כוס חלב
100 גרם חמאה
3 כוסות קמח
כפית א.אפיה + חצי כפית משפר אפיה.
2 ביצים.
חצי כוס סוכר.
מעט ווניל קורט מלח.
כף ליקר תפוזים או ליקר שוקולד.
להרתיח חלב,להניח בצד עד שיתתקרר.
מכינים ראש עיסה:
חלב + 15 גרם שמרים טריים או 5 גרם שמרים יבשים+ כף סוכר
לערבב טוב ולהוסיף חצי כוס קמח לעבב שלא יהיו גושים לכסות ולתת לזה לתפוח ולתסוס למשך 30 דק.
לקערת המיקסר נכניס:
גרידת תפוזים לפחות חצי כוס מלאה.
2 ביצים
חצי כפית ווניל קורט מלח
2 כפות סוכר
ואת הראש עיסה שהכנו.
לערבל הכל ולהוסיף 2.5 כוסות קמח.
ללוש את הבצק לכדור ולכסות לתת לו לנוח 20 דק.
לאחר שהבצק נח ותפח מעט,
להניח את הכדור על משטח עבודה ללוש ולפתוח את הבצק כמה שיותר, לפחות 3 דקות.
להתחיל להוסיף תוך כדיי לישה 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
ללוש עם הידיים :))))
להטמיע את החמאה לתוך הבצק תוך כדיי לישה.
לשמן קערה להניח את הבצק לתפוח שעתיים שעתיים וחצי או לילה למחרת.
מכינים את המילוי :
100 גרם חמאה להמיס על אש נמוכה
להוסיף 100 גרם שוקולד איכותי רצוי ממולא תפוז.
כאשר החמאה והשוקולד נמסו, להסיר מהאש ולהוסיף חצי כוס אבקת סוכר קורט מלח
ו 3 כפות קקאו.
מערבבים הכל מניחים להתקרר.
מקמחים משטח.
מרדדים את הבצק לעובי 2 סמ.
יוצקים את השוקולד מפזרים מעט גרידת תפוז.
מגלגלים לרולדה
חותכים באמצע ל2 חצאים
ויוצרים צמה.
משמנים ומרפדים תבנית אפיה
מניחים את העוגה בתבנית ונותנים לה לתפוח שעה מכסים בניילון נצמד בטמ החדר.
מחממים תנור למטה בלבד.
לטמפרטורה של 170
מרססים את הבבקה מלמעלה עם מעט מים
ומכניסים לתנור אופים למשך 20 דק.
בתום 20 דקות מכסים את העוגה עם נייר אלומיניום למנוע השחמת ייתר ושריפה של השוקולד
וממשיכים לאפות עם פונקציה למעלה למטה.
לעוד 20 דק.
מכינים סירופ כוס סוכר כוס מים או מיץ תפוזים מסונן שקית סוכר ווניל
כף ליקר תפוזים או רום מבשלים 20 דק על אש נמוכה
בתום האפייה מרטיבים את העוגה.