Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

כוס מידה אוניברסלית 180 cc
תבנית עגולה קוטר 26
לבצק שמרים:
½ 3 כוסות קמח לבן
⅓ כוס סוכר
3/4 כף שמרים
כפית מלח
2 ביצים לארג'
⅔ כוס חלב פושר או מים או מיץ תפוזים
100 גרם חמאה או מחמאה

למלית
כל ממרח שאוהבים
שוקולד, פיסטוק, חלווה, פירות יער, גבינה..
200 גרם ברס פיצוחים : קשיו, פקאן, פיסטוקים
אם נשארו שאריות פיצוחים משבת לקצוץ גס.
לעיטור: שקד פרוס
לזיגוג מייפל:
½ כוס סוכר
¼ כוס סירופ מייפל
½ כוס מים

אופן ההכנה :
לבצק שמרים
במיקסר עם וו הלישה מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מלח, ביצים וחלב בהדרגה ולשים קלות.
מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה ולשים 10 דקות לבצק רך ואלסטי.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, הבצק יתפח אבל לא יכפיל לגמרי את נפחו.

ההכנה:
מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי של כ-4-5 מ"מ (גודל של כ-30×35 ס"מ).
משטחים את המלית בשכבה דקה על שני חלקי הבצק כאשר משאירים 2 ס"מ של בצק נקי בשוליים, מהדקים היטב את המלית אל הבצק.
מגלגלים את כל אחד מעלי הבצק מצידו הרחב לרולדה הדוקה. חותכים כל רולדה במרכזה לכל לאורכה בעזרת קלף מתכת, גלגלת פיצה או סכין חדה.
מניחים את חצאי הרולדה אחד על השני בצורת איקס עם הצד החתוך כלפי מעלה ומלפפים את הרצועות לצורת בורג, כשמתחילים מהמרכז ומסיימים בקצוות מסירים את הקצוות העודפים.
מעבירים את העוגה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומחברים את שני הקצוות יחד לקבלת טבעת, צובטים היטב.
לכסות את העוגה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה, העוגה תתפח מעט אבל לא תכפיל את נפחה.

לזיגוג מייפל:
מביאים לרתיחה בסיר קטן את כל חומרי הסירופ, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים תוך בעבוע קל ל-5 דקות נוספות. מצננים היטב.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים את העוגה 20-25 דקות עד להשחמה, מברישים את העוגה היטב בסירופ כשהיא חמה.