קן לפקאן_המטבח של יפה רייפלר מתכונים

קן לפקאן_המטבח של יפה רייפלר מתכונים

👁 3,760 צפיות
המטבח שלי — האפליקציה שמבשלת איתכם חיפוש מתכונים · מצב בישול עם טיימר · רשימת קניות · מועדפים · ייבוא מתמונה כניסה

מעל 12 אלף מתכונים חינם
לחצו והוא אצלכם במחשב או בנייד

קן לפקאן (חלבי)

מצרכים:
לבצק:
1.1/2 כוסות חלב חם
1 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר
4 כפות שמן
1/4 כפית מלח
1 כפית וניל
קמח מנופה כמה שנכנס (לבצק רך ונעים)
קורנפלור לפתיחת הבצק

למריחה ולמילוי:
150 גר' חמאה מומסת עם 5 כפות שמן
50 גרם אגוזי פקאן גרוסים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון

לסירופ סוכר:
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
1/2 לימון

אופן ההכנה:
1. הכנת הסירופ: לשים בסיר את הסוכר, מים ולימון ולבשל את הסירופ על אש נמוכה עד שיסמיך.
2. הכנת המאפה: בקערה לשים את החלב החם, סוכר, שמן, מלח, וניל, שמרים וקמח תוך כדי לישה עד קבלת בצק רך ולא דביק.
3. את הבצק נחלק ל-5 כדורים ולהניח במגש, לכסות ולתת לבצק לתפוח כ-20 דקות.
4. על משטח מקומח בקורנפלור לרדד כל עיגול בצק למלבן בערך בגודל 30×40, נפזר מעט קורנפלור, לקפל ולהניח בצד. כך נרדד את כל הכדורים.
5. העלה המרודד נמרח חמאה מומסת ומעל נניח את העלה המרודד השני, ושוב נמרח חמאה מומסת ונניח מעל עוד עלה מרודד, וכך את כל 5 הכדורים המרודדים.
6. לקפל את קצה הדפים כמו רולדה ולחתוך עובי של 6 ס"מ בערך, לקפל וליצור צורת קן, ולשים במרכזו פקאנים גרוסים, מעט גרגרי סוכר וקמצוץ קינמון.
7. להניח את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות צלזיוס עד הזהבה יפה.
8. להוציא מהתנור ולטפטף בנדיבות מעל המאפה סירופ סוכר (או אבקת סוכר).
9. להגיש חם. תהנו.

המתכון של יפה רייפלר. בקרו בדף שלי – המטבח של יפה רייפלר – מתכונים (https://www.facebook.com/groups/675921322427929/)

מתכונים דומים