פיתות ביתיות בנינג'ה😍_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים
מעל 13000 מתכונים חינם
לחצו והוא אצלכם במחשב או בנייד
פיתות ביתיות בנינג'ה
פיתות שהכנתי בנינג'ה! לכל מי שאין מכשיר גריל חשמלי לפיתות, אפשרי להכין גם בנינג'ה. ניסיתי ויצא לא רע בכלל! מכינים בצק רגיל לפיתות ומכניסים שתי פיתות כל פעם על עוצמת גריל הכי גבוהה לשלוש דקות בערך, הופכים לצד השני לעוד דקה וחצי בערך.
מצרכים:
1 קילו קמח מנופה
1 כף שטוחה מלח
2 כפות שמרים
חצי כפית סוכר
חצי כוס מי ברז
רבע כוס שמן
כ-3 כוסות מים (לפי הצורך)
אופן ההכנה:
1. בקערה לערבב את כל החומרים היבשים (קמח ומלח).
2. לעשות גומה באמצע ולשים בתוכה את השמרים, הסוכר וחצי כוס מי הברז. לתת לזה מנוחה כ-5 דקות.
3. רק לאחר מכן מוסיפים לתוך הקערה רבע כוס שמן ומים לפי הצורך (בערך 3 כוסות מים) וללוש היטב.
4. להתפיח שעה או יותר.
5. ליצור 18 כדורים בגודל ביצה גדולה ולהניח על משטח מקומח.
6. לשטח מעט את הכדורים בעזרת היד לצורת פיתה או כמו לחמניה ארוכה, ולקמח אותם מעט. להתפיח 20 דקות בערך.
7. לאפות בסיר גריל חשמלי משני הצדדים, מעל להבת גז בינונית דלוקה.
8. הופכים לצד השני, מזהיבים לכמה שניות, ולא זזים לשום מקום כי זה בקלות יכול להישרף. ובאופן הזה עושים את שאר הפיתות.
טיפ! צריך להפעיל להבה מתחת לסיר החשמלי רק עד שהפיתה תפוחה ושחומה. חשוב לכבות את הלהבה או להזיז את הסיר מהגז אחרי שהפיתה תופחת ומשחימה, על מנת שהפיתה לא תישרף. הסוד הוא להזיז את הסיר מהאש אחרי שהפיתה תופחת ומשחימה, ומחזירים לאש כשמתחילים כל פעם פיתה חדשה.
טיפ ממני, לא חובה: למי שרוצה להשקיע בבצק חלומי עם בועות, ללוש את הבצק פעמיים שלוש! כל 20 דקות. סה"כ התפחה של שעה שעה וחצי. טיפ שווה ביותר!
בהצלחה, אסתי