Share with:


פרווה

אופן הכנה

מרכיבים
4 כוסות סולת
3/4 כוס שקדים טחונים
1 וחצי אבקת אפייה
1 סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
גרד מתפוז שלם
2 ביצים

למלית:
קופסת ממרח תמרים

לסירופ
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1/2 לימון
100 שקדים מולבנים שלמות
.

אופן ההכנה
להקציף את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
להניח בקערה את הסולת והשקדים, להוסיף שמן מיץ תפוזים סוכר וניל, אבקת אפייה וגרדת תפוז..
להכניס .
את קצף הביצים. ולערבב לתערובת אחידה.
להניח כ-רבע שעה בצד לספיגת טעמים..
לשמן תבנית טפלון1 מלבנית בגודל 33/24 ולהניח מחצית מתערובת הסולת, מעליה למרוח ממרח תמרים ולכסות במחצית הנותרת..
לחתוך את העוגה לריבועים צורה אלכסונית ולנעוץ חצי שקד מולבן למעלה. .
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 35 עד 40 דקות.

הכנת הסירופ
להניח בסיר את הסוכר מים והלימון לחמם על אש גבוהה עד לרתיחה..
להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שמתקבל סירופ מעט דביק .
כאשר העוגה מתקררת מעט ,לעבור על החתכים שוב , ולשפוך את הסירופ החם בכף מעל העוגה

ספרה … עוגה טריפוליטאית
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים