Share with:


כשר לפסח פרווה

אופן הכנה

כוס מידה אוניברסלי שתיה חמה ח.פ
1 כוס מים
100 גרם מחמאה
כף סוכר
חצי כוס אבקת שקדים
טיפת אחת של תמצית שקדים
קורט מלח
כוס קמח מצה רצוי לטחון שוב במטחנת קפה
5 כפות קורנפלור
6 ביצים (בגודל L) לא משתמשים בכולן לאט לאט עם הביצים
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ההכנה:
מביאים את המים המחמאה , המלח והסוכר לרתיחה.
מסירים מהאש, ומיד שופכים פנימה את קמח המצה השקדים והקורנפלור.
מערבבים עם כף עץ עד שמתקבל כדור בצק דביק מאוד
מחכים שזה יתקרר
מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה
מערבלים במהירות אטית ומוסיפים בהדרגה את הביצים
מעבדים עד שהביצים נבלעות לחלוטין בבצק.
המרקם צריך להיות כמו חומוס למריחה מוצק ודביק
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מזלפים את הפחזניות בתבנית
לשמור מרחק כי הן מתנפחות מאוד מאוד
אופים כ-20 דקות.
אסור לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה
הדבר יגרום לפחזניות לצנוח.
להמתין עד שיתקררו
ולמלא
קצפת גלידן /צימחית/ מחיות כשרות לפסח
אם מוותרים על השקדים
אז ניתן למלא בבשר פיטריות , סלט מעניין
העיקר
שיהיה
ורק טוב!