Share with:


חלבי

אופן הכנה

קלאסיקה צרפתית , אחד המאפים הכל כך מזוהים עם המטבח הזה,

חומרים
500 גרם בצק עלים
3 תפוחי גרנד סמית
50 גרם חמאה
מיץ מחצי לימון
מעט תמצית וניל

אופן הכנה:
תפוחים
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות
מכניסים לסיר חמאה, סוכר ואת התפוחים הקצוצים
מוסיפים מיץ מחצי לימון
מבשלים על אש גבוהה על מנת להמיס את החמאה והסוכר ולאחר מכן מנמיכים לאש נמוכה
מכינים עיגול מנייר אפייה בקוטר הקלחת ועושים חור באמצע, מניחים על התפוחים על מנת לשמור על החום אך להשאיר פתח לאדים לצאת
כאשר התפוחים מוכנים משטחים על נייר אפייה ומניחים בצד בטמפרטורת החדר

הרכבה
מכינים מגש עם נייר אפייה
מרדדים בצק עלים וחורצים צורות אליפסה
מעבירים את התפוחים לשק זילוף ומזלפים על הבצק בצד אחד (כמות של כשתי כפות)
עם מברשת מברישים את השוליים בצד הקרוב למלית בחלמון ביצה את החצי השני מקפלים על המלית ומהדקים היטב
מברישים את המאפה בביצה ומכניסים למקפיא לחצי שעה , לאחר מכן מוציאים ומברישים פעם נוספת(על מנת לקבל צבע עמוק יותר)
חורצים בבצק עיטור שרוצים (לא עד הסוף של הבצק)
עושים חריץ באמצעות סכין במרכז כל מאפה

אופים בחום של 180 עד להזהבה

מברישים באמצעות מי סוכר(1/1 מים וסוכר) או אבקת סוכר

שוסון / פום
דוד מרציאנוספר המתכונים של
מתכון של

דוד מרציאנו

33 מתכונים