Share with:


פרווה

אופן הכנה

אני פשוט לא מצליחה להפסיק לאכול את המנה המאולתרת הזאת אז החלטתי לחלוק מתכון ״בערך״ כי באמת זה היה הכנה של על הדרך

ריזוטו אורזו (שזה שם סתם יומרני לפתיתים ממש ממש טעימים):

בסיר מחממים כפית שמן זית
מוסיפים בצל סגול בינוני קצוץ דק (או שאלוט)
מטגנים עד שנהיה שקוף
מוסיפים 6-8 שיני שום קצוצות דק
מטגנים עד שהבצל מתחיל לקבל צבע
מוסיפים 3/4 כוס אורזו (פתיתים בצורת אורז)
מטגנים 3-4 דקות תוך ערבוב כדי לצרוב אותם קצת
מוסיפים 2/3 כפית טימין יבש ומערבבים דקה עד שהטימין מעלה ריח
מוסיפים 3/4 כוס יין לבן יבש שאוהבים לשתות (לא סתם כזה ״בשביל בישול״)
מערבבים ומאדים עד שכל הנוזלים התאדו לגמרי
מוסיפים בערך כוס ציר ירקות רותח (או כוס מים רותחים עם כפית אבקת מרק בטעם עוף)
מערבבים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים לגמרי
מערבבים כמה פעמים
בטח ייקח 5-6 דקות
מכבים את האש ומיד מוסיפים 3-4 כפות פרמז׳ן טבעוני (או 2 כפות פתיתי שמרי בירה)
אופציונלי להוסיף כף חמאה טבעונית אבל זה יוצא כל כך קרמי בזכות העמילן מהפתיתים שאין צורך

מגישים מיד

הייתי מוסיפה גם פטרוזיליה טרייה מעל אם היתה לי

מספיק לשלוש מנות

ריזוטו אורזו(פתיתים בצורת אורז)_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

37 מתכונים