Share with:


חלבי

אופן הכנה

קלוגרם קמח רגיל ( נשתמש ב 750 גרם לערך ! )
2 ביצים אקסטרה או 3 קטנות
כף וחצי שמרים ( כפות מלאות )
1 חמאה – 100 גרם בטמפרטורת החדר _ מופשרת /רכה מאוד
3/4 כוס סוכר
2 כפות סוכר גדושות
3/4 כוס חלב
1 שמנת חמוצה
1 סוכר וניל

להברשה : ביצה טרופה – על הרולדות התפוחות שבתבנית

לפיזור :שומשום – על הרולדות התפוחות שבתבנית שהוברשו בביצה (לפני אפיה)

למילוי:
חצי קילוגרם שוקולד / פרג

לסירופ:
להרתיח יחד:
1/2 כוס מים
2 כפות סוכר
3 כפיות תמצית וניל

בקערה :את השמרים , חלב והסוכר ( 2 כפות גדושות) … תסיסה של כ 10 עד 12 דקות ( לא יותר )
לאחר התסיסה ..נכניס את הביצים, את השמנת החמוצה, הסוכר (3 רבעי כוס ) וסוכר וניל.
נוסיף בהדרגה את הקמח ותוך כדי ערבול נוסיף במקביל חתיכות חמאה …
חמאה -קמח …חמאה-קמח עד לגמר …ללוש טוב עד לאיחוד וקבלת בצק רך במיוחד
לתת לבצק לתפוח עד שמכפיל את ניפחו, ללוש שוב והתפחה של חצי שעה.
לחלק את הבצק ל 8 כדורים
כל כדור לפתוח עם מערוך (עם מעט קמח שלא ידבק)
למרוח את השוקולד/פרג, על הבצק הפתוח ולגלגל לרולדה
לחבר 2 רולדת בצורת צמה כך שנקבל 4 רולדות שמרים בסך הכל
להכניס לתבניות מוארכות-חד פעמיות
למרוח ביצה ומעט שומשום על כל רולדה מוכנה שבתבנית….לפזר סוכר מעל
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה קלה(25 דקות עד חצי שעה לערך)
כשהעוגות יוצאות מהתנור ובעודן חמות,לשפוך את הסירופ
בתיאבון….

הערה : אם רוצים בצק יותר אוורירי ויותר מוצלח _ שלחו את הבצק למקרר למשך הלילה

רולדת שמרים ושוקולד
דייוויד וחברי הקבוצהספר המתכונים של
מתכון של

דייוויד וחברי הקבוצה

187 מתכונים