Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבצק – מתכון בסיסי
5 ביצים
5 כפות סוכר
חצי כפית אבקת אפייה
2 סוכר וניל
1 כף שמן
5 כפות קמח
קורט מלח

למילוי:
1 שמנת מתוקה גדולה 500 מ"ל
אינסטנט פודינג ווניל
1 כוס חלב
להקציף את הכל לקצפת יציבה

הכנה :
מניחים נייר אפייה משומן קלות על תבנית אפייה גדולה ושטוחה מחממים תנור לחום של 180מעלות. מקציפים את הביצים (עדיף שיהיו בטמפ` החדר)+קורט מלח כשלוש דקות (הביצים יקבלו נפח אוורירי למדי) ומתחילים להוסיף בהדרגה את הסוכר+סוכר הוניל. ממשיכים להקציף עד שהקצף הופך מצהבהב ללבן וסמיך. מוסיפים בזילוף עדין את השמן ועוצרים את פעולת ההקצפה יוצקים את המסה על תבנית עם הנייר האפייה המשומן ומיישרים אופים כ-13 דקות ומוציאים מהתנור לוקחים מגבת פורסים על משטח עבודה ואת העוגה אנחנו הופכים שהנייר אפייה יהיה כלפי מעלה מגלגלים עם הנייר האפייה והמגבת יחדיו ומניחים בצד בינתיים מקציפים את המילוי פותחים את המגבת מוציאים את הנייר האפייה בעדינות ממלאים ומגלגלים בעדינות מצפים את הרולדה גם בקצפת או אפשר להשאיר כך למי שלא אוהב הרבה קצפת

רולדת וניל במילוי ממרח נוטלה וקצפת וציפוי קצפת ודובדבנים
סמדר גבאיספר המתכונים של
מתכון של

סמדר גבאי

91 מתכונים