Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

6 ביצים
150 גרם קמח
150 גרם סוכר
150 גרם מחמאה (20 לגלאסג – 130 להמיס לעוגה)
150 גרם שוקולד איכותי
קורט מלח.
תמצית שוקולד איכותית.
גרידת תפוז.
50 גרם מיץ תפוזים

1. להקציף חלבונים להוסיף סוכר ומלח על לקבלת מרנג יציב.
2. בקערה נפרדת להמיס 150 גר שוקולד במיקרוגל.
ולצנן ע"י מטרפה מהר.
3. להוסיף לשוקולד תמצית ווניל, תמצית שוקולד גרידת תפוז ומיץ תפוזים.
4. להבליע את החלמונים אחד אחד לתוך קערת השוקולד, לטרוף הייטב הכל.
5. את המרנג והקמח יש להוסיף ב 3 שלבים אל קערת השוקולד המומס.
מעבירים מרנג לקערת השוקולד בצורת מעטפת
ואז מהקמח ושוב מהמרנג ושוב מהקמח בכמה שלבים.
לערבב לאט הצורת מעטפת שלא להפיל את הקצף.
לרפד תבנית אפיה בקוטר 20.
לגזור נייר אפיה וליצוא הגבהה של 10 ס"מ ולהדק לתבנית האפיה עי מחמאה.
לחמם תנור ל 180 מעלות
לאפות חצי שעה.
להוריד ל 170 ולאפות עוד 25 דק.
מצננים את העוגה על רשת לפניי החיתוך.
ממליצה לסמן עם קיסם את גובה החיתוכים/הפריסה ולפרוס עם חוט דנטלי.
למי שאין סכין סולם.

למילוי:
גנאש יש מתכון מפורט/ קצפת/ קרם.

#להכין_גלאסז':
200 מל' שמנת מתוקה
150 גר שוקולד
25 גרם סירופ תירס.
20 גרם חמאה.
מרתיחים שמנת עם סירופ תירס, מכבים מוסיפים את השוקולד מערבבים הייטב עד להמסה מוחלטת של השוקולד ומוסיפים את החמאה.
יוצקים גלאסז' על העוגה רק כשהיא מצוננת
וע"ג רשת.