Share with:


מה צריך?

500 גרם קמח
2 כפיות שמרים יבשים
100 מ"ל שמן= חצי כוס לשתיה חמה
180 מ"ל מים =קצת פחות מכוס לשתיה חמה
80 גרם סוכר=חצי כוס לשתיה חמה
קורט מלח
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 צנצנת ממרח שוקולד אגוזים פרווה
להברשה:
1 ביצה טרופה
לסירופ:
1 וחצי כוס מים
1 וחצי כוס סוכר

אופן הכנה

1) מכניסים למיקסר עם וו לישה את הקמח,שמרים , סוכר שמן ,מים ,ביצים ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק וזה בסדר

2)עם ידיים מקומחות מניחים את הבצק בקערה ומתפיחים לשעה עד שעה וחצי או עד שמכפיל את הנפח

3)מחלקים את הבצק לשלוש ומרדדים על משטח מקומח לריבוע של 25 ס"מ לא חייב להיות מדויק ותמיד לקמח כי אני חוזרת שוב הבצק רך ודביק אז כל הזמן לקמח וחוזרים על אותה פעולה עם שאר הבצק

4) מורחים שכבה אחידה של ממרח ומקפלים את הריבוע ושוב מרדדים מעט חותכים למשולשים ומגלגלים מהחלק הגדול לחלק הקטן,שמים על תבנית עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים שנית לעוד חצי שעה ?
אפשר גם לרדד לעיגול,למרוח ממרח שוקולד לרדד עוד עיגול לשים על הבצק שוב לרדד מעט חותכים למשולשים ומגלגלים

5) מברישעם ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
כ 16 דקות עד 20 דק בלבד אני אפיתי רק 16 דקות אבל כל אחד עם התנור שלו

הכנת הסירופ
שמים על הגז את המים והסוכר ומבשלים עד לקבלת סירופ מעט דביק ומברישים על הרוגלך שיוצים מהתנור

רוגלך פרווה במילוי ממרח שוקולד אגוזים פרווה בטעם נוטלה_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים