Share with:


פרווה

אופן הכנה

כיף לנשנש אותם עם גבינת שמנת או סתם ככה 😋
אפשר להוסיף פנימה תוספות בריאות וליהנות מתוצרת בית שתמיד עדיפה מבחינת בריאות על תוצרת חוץ!

המתכון כאן 👇

תעקבו גם באינסטגרם:
https://www.instagram.com/madlen_patisserie

מצרכים לתבנית תנור אחת:
– 300 גרם קמח (3 כוסות חד פעמיות לשתייה חמה)
– 100 מ"ל מים (כוס חד פעמית קרה)
– 2 כפות שמן זית
– 2 כפיות שומשום
– כפית גדושה מלח
– תוספות לבחירה: אני הוספתי לבצק זרעי פשתן טחונים וזרעי שומשום מלא טחונים. תוסיפו מה שאתם אוהבים.

אופן הכנה:
1. שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים 5 דקות. אם הבצק רטוב, להוסיף מעט קמח. אם יבש, להוסיף מעט מים. הבצק צריך לצאת קל ונוח לעבודה ולא דביק בכלל. את התוספות שבחרתם מוסיפים לבצק בהתחלה ולשים אותו איתן. אפשר להוסיף גרעינים, קצח ואפילו עוד שומשום אם אוהבים להרגיש.
2. אפשר לעבוד עם הבצק מיד לאחר סיום הלישה, הוא לא זקוק למנוחה. מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את הבצק דק, אבל לא מדי וחותכים לצורות והגודל הרצויים. יכולים לחתוך בכל צורה וכל גודל שתרצו. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה, אין צורך לשמור רווח, אפשר לשים אותם קרובים אחד לשני.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות ואופים עד שהקרקרים שחומים מעט. אצלי זה לקח חצי שעה, אבל כל תנור והחוזק שלו.
4. נותנים לקרקרים להצטנן ונהנים (:

* אפשר להמיר לקמח כוסמין.
* השומשום במצרכים הוא לא תוספת, הוא חלק מהבצק. אם רוצים יותר שומשום, ניתן להוסיף. אבל לא לוותר על הכמות הרשומה במתכון.
* המתכון מספיק לתבנית תנור עם נייר אפייה. אם רוצים יותר, אפשר להכפיל או לשלש כמויות.

לא לשכוח לתייג אותי!
אוהבת 😘

קרקרים ביתיים ממכרים עם תוספות שאוהבים_מדלן אביב
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים