Share with:


בשרי

אופן הכנה

חומרים לקציצות:
חצי ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1/4 חבילה פיתרוזילי קצוצה דק
כפית תבלין של קציצות
כפית מלח

לרוטב:
1/2 ק"ג פול
קופסה ראשי ארטישוק
2 גבעולי כרפס
4 כפות שמן
כף כורכום
1/4כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הקציצות ושמים במקרר לחצי שעה
2 שמים בסיר את הפול חוצים את ראשי הארטישוק לשניים ומניחים על הפול קוצצים גם את עלי הכרפס ומפזרים חותכים מנקים את גבעולי הכרפס חותכים ושמים בסיר
3 לוקחים כוס שמים שמן והתבלינים מוסים מים פושרים עד מלוא הכוס מערבבים ושופכים לסיר על הפול בצורה שווה
4 מוסיפים מים רוטחים עד גובה הפול ושמים על הגז על אש גבוה כשרוטח מנמיכים את האש
5 מוציאים את הבשר הטחון מהמקרר יוצרים קציצות ומניחים בסיר בישול של כ-30-40 דקות

קציצות בשר עם שומן כבש , פול וארטישוק
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

156 מתכונים