Share with:


בשרי

אופן הכנה

פרגנו לי בלייק??
המתכון באדיבות המטבח של עמית

לקציצות :
½ קילו בשר טחון
100 ג' שומן כבש (לא חובה)
1 בצל קצוץ דק
1 ביצה
1 תפוח אדמה מגורד וסחוט מנוזלים
2 שיני שום כתושות
¼ צרור כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון

לרוטב:
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
4 כפות שמן קנולה
מיץ מ½ לימון
1 כפית מלח
1 כף כורכום
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
4 כוסות מים חמים
כוס פול ירוק קפוא
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
½ צרור כוסברה קצוצה

בקערה נערבב את כל המרכיבים של הקציצה וניצור כדורים.
להכנת הרוטב: בסיר רחב נשים את השמן ונטגן את הבצל, נוסיף את השום ואת התבלינים היבשים ונטגן יחד כחצי דקה לפתיחת טעמי התבלינים.
נוסיף מים ומיץ לימון ונביא לרתיחה.
נסדר את הקציצות ונוסיף את תפוחי האדמה.
נכסה את הסיר ונבשל 15 דקות.
כעת נוסיף את הפול הקפוא והכוסברה ונבשל יחד עוד כחצי שעה.
מי שאוהב טעם חמצמץ יכול להוסיף בסוף הבישול מיץ מחצי לימון נוסף.
👈מומלץ להגיש עם חלה טרייה ולטבול ברוטב המושלם.

בתאבון ❤❤❤

המטבח של עמית  > אוכל ביתי טרי וטעים
צרו קשר עוד היום 0542502009 נווה שרת,תל אביב