Share with:


פרווה

אופן הכנה

תלוי מאיזה עיר בעיראק…אשתף אתכם בעוגיות שמרים במילוי אגוזים ועוד…. שרבים לא מכירים, מלבד העדה העיראקית …אופים בעיקר בחורף או בחגים !!!!

ראשית להכין את המילוי.
רכיבים:
2 כוסות בוטנים קלופים וקולים בתנור (ללא מלח).
2 כוסות אגוזי מלך .
1/2כוס סוכר .
1 כפית שטוחה קינמון.
1/2כפית הל טחון….

****כוסות רגילות זכוכית של שתיה חמה

אופן ההכנה :
** יש לטחון כל דבר בנפרד
לטחון את האגוזים ,
את בוטנים לאחר הקליה יש לשפשף מעט בידיים ע"מ להסיר מעט קליפה,(זה בסדר להשאיר קליפה מעט)….ולטחון למרקם בינוני…
לטחון גם את הסוכר….
לשימם בקערה ולערבב את כל חומרי המילוי….במידה ואוהבים מתוק יותר ניתן להוסיף סוכר……

הכנת הבצק:
1 ק"ג קמח רגיל .
50 גר שמרים / או 2 כפות שמרים יבשים.
1 כוס סוכר.
2 ביצים.
1/4 כפית מלח.
2 כוסות מים.
3/4 חב מרגרינה.
3/4 כוס שמן…
*** כוסות מדידה

אופן ההכנת הבצק: לתוך קערת המיקסר להכניס את כל החומרים ללוש עד לקבלת בצק חלק (בערך 5 דקות)….להתפיח כשעה….להכין 62 כדורים לרדד כל כדור ולמלא כף שטוחה מהתערובת שהכנו….לסגור כמו בתמונה או להדק עם מזלג ….
לקישוט : שושמום

רצוי להכין תערובת של : 1 ביצה 1. כף מים . קורט מלח חצי כפית חומץ לערבב הכל ולמרוח על העוגיות לפני האפיה. (החומץ למנוע טעם וריח של הביצה)
…לאפות בחום 170 עד להזהבה….***אפשר לאפות בטורבו

******** הטיפ שלי: לטבול כל כדור בשומשום רק מצד אחד ,לרדד שצד החלק למעלה כך שנקבל משני צידי העוגיה כיסוי של שושמום…..למרוח ביצה רק על הצד העליון שמונח בתבנית.

קלתשה- סמבוסק מתוק
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

217 מתכונים