Share with:


חלבי

אופן הכנה

פתרון מושלם לכל אוהבי הגבינות והבצקים 😍
בתמונה הכנתי קיש ברוקולי, אבל אתם יכולים להחליף את הברוקולי בכל ירק אחר שאתם אוהבים – פטריות, בטטה וכו' – ושאר המתכון לא משתנה כלל! זה הכיף 
זרקו פנימה מה שיש לכם ועדיין זה ייצא משגע.

מתכון לקיש בקוטר 28 ס"מ:
– חצי חבילת בצק עלים
– 400 גרם ברוקולי
– 2 ביצים
– 1 מיכל שמנת מתוקה 32%
– 1 גביע שמנת חמוצה
– חופן גבינה צהובה מגורדת
– תבלינים לפי הטעם

אופן הכנה:
– מרפדים תבנית פאי בבצק עלים בתחתית ובדפנות ומהדקים.
– קוצצים ברוקולי – אם משתמשים בברוקולי קפוא אז מפשירים במיקרו כמה דקות ואז קוצצים.
– מערבבים שמנת מתוקה, שמנת חמוצה וביצים בקערה. מתבלים לפי הטעם. אני הוספתי מלח, פלפל, עשבי תיבול ואגוז מוסקט.
– מוסיפים לגבינות את הברוקולי ושופכים על הבצק בתבנית.
– מפזרים מעל בנדיבות גבינה צהובה מגורדת.
– מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 50 דקות לשעה.
– בתום האפייה, כשהקיש זהוב מלמעלה, מכבים את התנור ומשאירים אותו בפנים כחצי שעה.

* אם רוצים להחליף ברוקולי בבטטה – חותכים בטטה אחת לקוביות קטנות ומבשלים במים עד להתרככות חלקית לפני שמוסיפים לקיש.
* אם רוצים להחליף בפטריות – כדאי לקצוץ את הפטריות ולטגן במעט שמן עם בצל לפני ההוספה.
* לפעמים הקיש מתרומם בזמן האפייה בחלקו – אל דאגה, אחרי צינון קל הוא יירד ויחזור לצורתו המקורית.

בתיאבון! 😋

תעקבו גם באינסטגרם:

https://www.instagram.com/madlen_patisserie/

קיש ברוקולי
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים