קוסקוס בפחות מחצי שעה – גילה כהן אבני
(לא רשמתי ממי לקחתי את המתכון המדהים הזה, סליחה )
מכניסים לקערה עם מכסה תואם המתאימה למיקרו:
3 כוסות סולת
2 כפיות מלח
מערבבים
יוצרים גומה, שלתוכה שופכים:
1/2 כוס שמן קנולה (לא!! מערבבים) מכניסים למיקרו ל-3 דקות, מוציאים ומערבבים בעזרת מזלג, כשהסולת חם.
שופכים כוס מים פושרים מסביב לסולת, על דפנות הקערה, (לא!! מערבבים) ומכניסים למיקרו ל-3 דקות נוספות, שוב מפוררים בעזרת מזלג כשהסולת חם.
חוזרים על הפעולה עוד 3 נוספות, עם המים. (שופכים סה"כ 4 כוסות מים)
עתה, מקררים מעט, כן כן…(לא שורפים את הידיים) ומעבירים דרך נפת הקוסקוס, המיסננת מונחת על קערה גדולה/מגש מתאים, כשהפתח כלפי מטה (נוח יותר, תנסו) ומעבירים דרכה את הקוסקוס, בעזרת כף היד.
הקוסקוס יוצא רך מאוד ואוורירי, ממש אורגינאל, לא להאמין