Share with:


בשרי

אופן הכנה

אחד הקובות הטעימות ביותר מהמטבח העיראקי מלאה בבשר מבושל וקצוץ הרבה בצל ועשיר התבלינים ובעיקר בהרט לקובה.
(את הבהרט אני בדרך כלל מכינה לבד שילוב של מלא תבלינים).הקובה מבשלת ואפשר לאכול אותה כך ואפשר גם לאחר הבישול לטגן מעט , מוגשת לצד טורשי וסלט ירקות.

ממליצה לצפות עד סוף הסרטון כדי לראות כיצד יוצא התבשיל .

אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל חדש תקבלו התראה.
אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹
מוזמנים לראות מתכונים נוספים – "תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי"

כאן המתכון

קובה בורגול -מבושלת
חומרים למילוי
כ- 2-3 ק"ג בצל קצוץ
כ- 40 גרם שקדים מקולפים לאחר חליטה –קצוצים קטן ו/או צנוברים
2-3 יחידות פרגיות עוף צלויות בגריל- קצוץ קטן
1 ק"ג בשר בקר מבושל – קצוץ קטן
סה"כ 1400 ק"ג בשר
חצי חבילה כרפס – קצוץ מאוד
חצי חבילה פטרוזיליה – קצוצה מאוד
1 כף א. מרק עוף
כ- 1-2 כפות בהרט לקובה
1-2 כפית אבקת פלפל סודני לא חייב אך מוסיף טעם
1 כף מלח / כל אחד בהתאם לטעם
חומרים לבצק
1 ק"ג בורגול דרישה (לא מבושל)
110 גרם קמח לבן -כוס חד פעמי לשתיה קרה, בהתאם לצורך (בערך)
1 כפית כורכום
1 כף מלח
מים בהתאם לצורך (בהדרגה כ- 600 מ"ל עד 1 ליטר)
אופן ההכנה למילוי
את הבצל הקצוץ לשים בסיר גדול ולאדות(ללא שמן) תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים נגמרים – לשפוך למסננת להמשך ניקוז כל הנוזלים.
בסיר הגדול לשים שמן כ-1/4 כוס (חד פעמית-שתיה קרה) ואת הבצל המסונן ,לטגן ואידוי נוסף של הבצל , מעל לפזר את הכורכום, וא. מרק עוף , כל זה תוך בחישה מתמדת של יישרף עד שכל הנוזלים התייבשו.
להוסיף את הפרגיות הבשר ועשבי תיבול , התבלינים והבהרט . את השקדים והצנוברים לערבב הכל יחד לבדוק ולתקן טעמים. – להעביר למסננת כאשר מתחת יש קערה נוספת כדי ששאר כל התערובת תגיר עוד נוזלים ,להניח בצד אפשר להכניס למקרר עד ליום המחרת .
הכנת הבצק
בקערה גדולה שמים את הבורגול את הכורכום והמלח ובהדרגה מים ולערבב. תוך כדי לישה יש להוסיף קמח עד לקבלת בצק רך אך לא נוזלי , להניח בצד את הבצק למנוחה למשך כ- חצי שעה .לספיגת יתר הנוזלים ולקבל בצק נוח לרידוד.
בסיר גדול ורחב מרתיחים מים עם כורכום וא. מרק עוף.
מקמחים משטח עבודה , לוקחים מעט הבצק ומתחילים לרדד לעובי של 2-3 מ"מ לקרוץ 2 עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ, או כל אחד לפי רצונו .
על כל משטח עגול שמים כף גדושה מאוד של המילוי על המילוי מניחים שוב משטח עגול מהדקים מסביב ועל מנת לתת לזה סיומת יפה לוקחים צלוחית /רינג בקוטר הרצוי וקוצים את העיגול מהדקים שוב .
כך יוצרים את כל כמות הבצק והמילוי.
כשהמרק רותח מחליקים בעדינות לאט קובה לסיר אפשר עוד בהתאם לקיבולת הסיר רק שלא יהיה צפוף , כשהקובה צפה יש להוציא מהסיר למגש.

הערה
אפשר לאכול כך את הקובה אפשר בתוספת למרק ואפשרות נוספת לטגן אותה מעט משני הצדדים

בתאבון
תבשילים עיראקים מהמטבח של
דליה לוי

  1. לחצו כאן >> להצטרפות לערוץ היוטיוב שלי