Share with:


בשרי

אופן הכנה

קולפים 2 חצילים בצורת זברה פורסים לאורך את החציל לפרוסות בעובי ס"מ וחצי

ממליחים ומברישים בשמן משני הצדדים ואופים בתנור להזהבה
,ניתן גם לטגן.
בינתיים מכינים את המילוי-חצי קילו בשר טחון טרי מגרדים בפומפייה בצל,קוצצים חופן פטרוזליה

מוסיפים
ביצה,2
כפות פירורי לחם או 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
,או לגרד בפומפייה תפו"א.
מתבלים במלח פלפל שחור,פפריקה מתוקה,תבלין ראס אל חנות.מערבבים הכל לעיסה אחידה.

מכינים קציצות בצורת קבב שמים על החלק הרחב של החציל ומגלגלים מניחים בתבנית.

להכנת הרוטב:
בסיר שטוח או מחבת מטגנים בצל קצוץ וכשהוא מזהיב להוסיף 4-5 שיני שום קצוצות
להמשיך לטגן עוד דקה,לגרד בפומפייה 2 עגבניות להוסיף לבצל,להוסיף קופסא קטנה (100 גר') של
רסק עגבניות כפית סוכר לערבב ולהוסיף 2 כפות פפריקה מתוקה חצי כפית פפריקה חריפה,מלח פלפל,
חצי כף כמון,חצי כפית כורכום,להוסיף חצי כוס מים חמים ולערבב הכל ולשפוך על החצילים.
להכניס לתנור מכוסה ברדיד אלומניום בערך 40 דקות,להסיר את הכיסוי ולהחזיר לעוד 10 דקות שיקבל קצת צבע שחום.
טיפ קטן שיקפיץ את המנה:ב-10 דקות האחרונות של האפייה להכין טחינה גולמית ולשפוך על החצילים

גלילות חצילים במילוי בשר
חופית אלמקייסספר המתכונים של
מתכון של

חופית אלמקייס

122 מתכונים