Share with:


בשרי

אופן הכנה

בשר צלי כתף מיספר 5
2 שקיות ערמונים
2 סלסלות של פיטריות טריות
3 בצלים גדולים חתוכים שרוכים
1 שקית רוטב צלי
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב טריאקי
1 כף מרק פיטריות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כרכום
1 כפית מלח
4 כפות שמן
פיטרוזליה לקישוט..

לחמניות….
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
כף סוכר חום
3 כוסות מים פושרים לא רותחים

 

למלות מים עד כיסוי הנתח ולבשל כשעה וחצי בסיר לחץ…
לקרר הייטב ולהכניס ללילה למקרר מכוסה בנילון ניצמד…עוד נחזור אליו….
בסיר נטגן את הבצל היטב עם כף סוכר חום.
נוסיף את הפיטריות והערמונים נערבב היטב נתבל ונוסיף מהציר של מיי הבשר 2 וחצי כוסות …
ניקח את הנתח הבשר הקר וניפרוס אותו ..אפשר פרוסות ואפשר לקוביות…
נוסיף אותו לסיר עם הפיטריות ונבשל כחצי שעה…
ניקח את רוטב הצלי ואת אבקת הפיטריות בחצי כוס מים נערבב ונישפוך על כול הבשר והפיטריות …
נמשיך לבשל עד צימצום נוזלים….
אחרי שהבצק תפח לנו ליצור בתבנית לחמניות מיסביב ..נימרח בביצה ונפזר שומשום…
באמצע ניצוק את כול הצלי והפיטריות באמצע התבנית ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות…
ונגיש מעין עולם הבא…

בהצלחה אורה🌹🌹🌹.
ביצה טרופה מהולה במעט מים וסוכר
לפיזור שומשום או קצח..

מתכוןמתכון

צלי כתף עם ערמונים ופטריות + לחמניות_מתכון  של אורה ארגוב – מאסטר מתכונים
אורה ארגובספר המתכונים של
מתכון של

אורה ארגוב

207 מתכונים