Share with:


פרווה

אופן הכנה

לבצק:
1 קילו קמח
1 וחצי כף שמרים
כף מלח
1/2 כוס שמן
2 ביצים
בערך 2 כוסות מים

למלית:
2 תפוחי אדמה מבושלים במים וחתוכים לקוביות
4 ביצים קשות חתוכות
1 קופסא טונה בשמן
1קופסת שימורי זיתים חתוכים לטבעות
מלח ופלפל לפי הטעם
לימון כבוש לפי הטעם
קערה של סלט ירקות
אריסה לפי הטעם
בקבוק שמן סויה לטיגון עמוק

מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך , אך לא דביק. מניחים את הבצק לתפיחה של 15 דקות בקערת המיקסר מכוסה במגבת או ניילון נצמד.מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-15 חלקים.יוצרים לחמניות קטנות ומניחים על נייר אפיה חתוך . מכסים את הלחמניות ומניחים לתפיחה של כחצי שעה.מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בכל פעם 2 לחמניות כשהצד של הלחמנייה שהיה על הנייר נכנס ראשון לתוך השמן. נותנים ללחמניות להזהיב משני הכיוונים ומוצאים לנייר סופג….

פריקסה
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

153 מתכונים