Share with:


פרווה

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה רייפלר – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(פרווה)

לבצק:

1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1 ביצה
1 כוס (ח״פ) שמן
3 כוסות (ח״פ) מים פושרים

הכנת הבצק:

לנפות את הקמח לקערה, להוסיף סוכר, מלח ושמרים.. לערבב היטב
להוסיף את הביצה, שמן ומים..
ללוש עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
להתפיח את הבצק עד הכפלתו ללוש שוב ושוב להתפיח…
לחלק את הבצק ל – 30 כדורים..

למלית:

1 כף פלפל גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית שום כתוש
1 כפית גרידת לימון
מיץ מלימון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קרויה
מלח לפי הטעם
1 קופסה טונה
2 ביצים קשות מגוררות
1 תפו״א גדול מבושל ומגורר
1/2 כוס זיתים מגולענים קצוצים

הכנת המלית:

לערבב את כל המרכיבים בקערה
לעיסת מילוי אחידה.

למריחה ופיזור מעל:

1 ביצה טרופה
שומשום או פרג

הכנת הפריקסה:

לקחת כדור בצק לשטח אותו ולהוסיף כף מהמלית ולסגור את הכדור הממולא
להניח בתבנית על ניר אפיה משומן
למרוח ביצה ולפזר מעל שומשום או פרג..
לאפות כ-10 דקות על חום 125 מעלות צלזיוס .. ולהגביה את החום ל180 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות נוספות.

תהנו…

כל הזכויות שמורות c