Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מעט מרכיבים
ככה זה כשאין הרבה זמן לקניות ובישולים אבל עדיין רוצים להכין משהו שישאיר אתכם שבעים הרבה זמן

2 מנות:
מרתיחים מים ומכינים פסטה קטניות לפי ההוראות שעל האריזה
פה יש פסטה שעשויה 100 אחוז מאפונה ירוקה (אריזה של 250 גרם לפני בישול)
בינתיים מכינים את הרוטב:
במחבת עמוקה יחסית (סוטאז׳) מחממים חצי-כפית שמן (פה יש שמן חמניות עם כמהין שנשכח בחלק אחורי של ארון אבל זה באמת רק כי זה מה שהיה בבית. כבר אין זמן לקניות, אמרתי?) אפשר באמת כל סוג שמן
זורקים פנימה 4 שיני שום פרוסות גס
200 גרם טופו חתוך לקוביות (פה זה טופו שהוקפא והופשר ואז נסחט כי לא היה בבית טופו טרי)
מטגנים עד שהשום מתחיל להשחים וקוביות הטופו נצרבות (זהירות לא לשרוף את השום)

מוסיפים:
חצי כפית טימין יבש
חצי כפית פפריקה מעושנת
1/3 כפית אבקת שום
1/3 כפית אבקת בצל
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות רסק עגבניות
ממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 2-3 דקות עד שהכל מצופה בתבלינים

מוסיפים:
1/2 כוס חלב צמחי (פה זה שיבולת שועל)
1/3 כוס פתיתי שמרי בירה
ממשיכים לטגן/לאדות עד שהרוטב מסמיך
ישר מסיר הבישול של הפסטה, בעזרת כף מחוררת, מעבירים את הפסטה לסיר הרוטב
מוסיפים עוד כמה כפות ממי הבישול אם הרוטב לא דליל מספיק
מערבבים טוב
מכבים את האש
סוחטים לימון מעל הכל
טועמים ומתקנים תיבול (מלח פלפל)
מגישים מיד
אפשר עם נבטי אלפלפה טריים כמו בתמונות לעוד ערכים תזונתיים, צבע, רעננות ומרקם

פסטה -מנה מהירה ופשוטה בטירוף,דלת שומן,מלאת חלבון_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

37 מתכונים