Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים:

* 10 פלפלים בצבעים שונים
ובגודל בינוני.
* 6 קישואים בגודל בינוני.
* 2 תפוחי-אדמה מקולפים
וחצויים לרוחב.
* חצי ק"ג בשר בקר טחון,
(אפשר גם עם עוף טחון).
* 1.5 כוסות אורז שטוף
מעמילן.
* חצי זר פטרוזליה קצוצה
דק.
* חצי זר כוסברה קצוצה דק.
* 2 בצלים בגודל בינוני,
אחד קצוץ דק ואחד חתוך
לטבעות.
* חצי כוס ח"פ שמן.
* 2 כפות אבקת מרק עוף
אמיתי של 'קנור'.
* 1 כף גדושה פפריקה
מתוקה.
* חצי כף תבלין גריל עוף.
* חצי כף קארי.
* חצי כף כורכום.
* מעט פלפל שחור.
* 1 כך גדושה תבלין
לקציצות.
* קופסה קטנה רסק
עגבניות.

אופן הכנת המלית:

* בקערה, להוסיף לבשר
הפטרוזליה והכוסברה
והבצל הקצוצים דק וללוש
היטב.
* להוסיף חצי כמות מכל
התבלינים וכל הכמות של
התבלין לקציצות.
* להוסיף תפו"א אחד מגורד
בפומפיה וסחוט ממימיו.
* להוסיף 2 כפות מהשמן
ולערבב היטב.
* להוסיף האורז השטוף
ולערבב היטב.
* לעטוף הקערה בנילון
נצמד ולהכניס למקרר.

אופן הכנת הרוטב:

* לטגן (באש קטנה), בסיר
שטוח טבעות הבצל עם
שארית הפטרוזיליה
והכוסברה הקצוצות.
* להוסיף חצי מכמות הרסק
עגבניות.
* להוסיף כל התבלינים
לסיר ו-3 כוסות מים.
* להוציא הבשר מהמקרר
ולהתחיל למלא הירקות
ולסדרם בסיר, קודם
הפלפלים, בינהם
הקישואים ותפו"א, בצורת
ספירלה.
* לקחת מהרוטב עם כף
ולשפוך לתוך המלית.
* לסגור הסיר ולהגביה האש
ולבשל חצי בישול.
* להעביר הסיר כולו לתנור
על 180 מעלות למשך 40
דקות.
* להוציא מהתנור, לפתוח
הסיר, וניחוח מעודן יפיץ
האויר.

בהצלחה,
בתאבון
ולבריאות.

פלפלים, קישואים ותפו"א ממולאים
אורי לבספר המתכונים של
מתכון של

אורי לב

4 מתכונים