Share with:


פרווה

אופן הכנה

קבלו מתכון לפיתות מעלפות ורכות על מחבת שחובה שיהיו בשולחן לצד העל האש!

תעקבו גם באינסטגרם: https://www.instagram.com/madlen_patisserie/

מצרכים: (6-7 פיתות בערך)
– 300 גרם קמח מנופה
– כוס חד פעמית קרה מים פושרים
– כפית וחצי מלח
– 2 כפות סוכר
– חצי כף שמרים יבשים
– שליש כוס חד פעמית קרה שמן

אופן הכנה:
1. נערבב שמרים, סוכר ומים פושרים בכוס ונניח לכמה דקות בצד.
2. נשים בקערת מיקסר / קערה רגילה אם רוצים ללוש ביד קמח ושמן. נוסיף את תערובת השמרים פנימה ונתחיל ללוש.
3. לאחר שהבצק תופס מעט צורה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש.
4. אם במיקסר – נשתמש בוו לישה וניתן לו ללוש את הבצק כ-6 דקות עד שהבצק רך ונעים לעבודה.
5. נניח את הבצק בקערה רחבה שיהיה לו מקום לתפוח ונתפיח כשעה.
6. כעת נחלק לכדורים של 80 גרם ונניח להתפחה של עוד כמה דקות.
7. כל כדור נרדד לעיגול שטוח בגודל של פיתה. לא דק מדי וגם לא עבה מדי. נניח למנוחה של כמה דקות את כל הפיתות המרודדות.
8. לחמם מחבת ללא שמן ללהבה בינונית נמוכה. הלהבה צריכה להיות חמה אבל לא מדי – שהפיתה תוכל להיות 2 דקות על כל צד בלי להשרף.
9. להניח את הפיתה ולסגור עם מכסה. חשוב מאוד לסגור עם מכסה כי ככה הפיתה תופחת בצורה מיטבית. עדיף מכסה שקוף שתראו מה קורה לפיתה. כשהיא נפוחה לגמרי, להפוך צד ולאחר השחמה קלה להעביר למגבת. להמשיך ככה עם כל הפיתות. לשמור בשקית סגורה/מגבת עטופה עד שאוכלים.

 

פיתות על מחבת…גאוני
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים