Share with:


פרווה

אופן הכנה

פוקאצ'ה עם ירקות:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף שטוחה מלח
חצי כוס שמן זית
3 כוסות מים חמים

בקערה שמים את הקמח,יוצרים בור במרכז הקערה שמים את השמרים ואת הסוכר מכסים בקמח,

בדפנות הקערה מפזרים את המלח ומכסים בקמח,שמים בהדרגה את השמן והמים ומתחילים ללוש

לבצק אחיד,הבצק צריך להיות מעט דביק,משמנים את הבצק ,מכסים את הקערה ונותנים לו תפיחה

של חצי שעה,לאחר מכן לשים להוצאת אויר ומניחים לתפיחה שוב של חצי שעה,
מחלקים את הבצק לכדורים(לי יצא 10 תלוי בגודל)על משטח משומן פותחים כל עיגול בידיים משומנות הייטב בצורה מאורכת,ושמים איזה ירקות שאוהבים
אני שמתי עלי זעתר טרי מהגינה,פרוסות עגבניות,חציל שהמלחתי ושמנתי ואפיתי בתנור,פרוסות בצל סגול,גמבה קלויה,לחלק הוספתי גבינה בולגרית מפוררת.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 עד שהבצק מזהיב,

ישנה אפשרות לאפות על חלוקי נחל(אבנים) אבל יש צורך לחמם אותם מראש שהבצק לא ידבק

פוקאצ'ה עם ירקות בתנור
חופית אלמקייסספר המתכונים של
מתכון של

חופית אלמקייס

122 מתכונים