Share with:


חלבי

אופן הכנה

תבנית 24 מתפרקת

חומרים למילוי:

10 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות לשים בסיר ולסחוט מעליהם מיץ מלימון שלם לפזר כף קינמון, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כוס סוכר חום , וכוס מים רותחים לבשל עד צמצום הנוזלים לכבו את הגז ולהוסיף צינצנת ריבה (איזה טעם שתבחרו) וכוס אגוזים גרוסים לערבב הייטב ולהכניס למקרר

לבצק:

3 כוסות קמח

1כפית אבקת אפייה

1/2 כוס מים קרים

1 כפית גרידת לימון

200 גרם חמאה קרה

3 כפות סוכר

לפידור

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 לשים בקערה את כל חומרי הבצק לערבב עד לאיחוד הבצק (לא יותר מידי כדי לא לאבד את הפריכות)

2 נעטוף את הבצק בניילון ניצמד ונשים במקרר לחצי שעה

3 נחלק את הבצק ל 2 חלקים

4 על משטח מקומח נרדד כל חלק לעובי של 1 ס"מ נרפד את התבנית ודפנותיה בחלק אחד של הבצק

5 מחלקים את החלק השני לרצועות

6 נמלא את התבנית במילוי התפוחים

7 נסדר את הרצועות מעל המילוי בצורת שתי וערב

8 אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות

מותיאים מהתנור מצננים ומפדרים באבקת סוכר

בהצלחה רוחמה כהן…🌹🌹🌹

פאי תפוחים_מתכון של רוחמה כהן
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

156 מתכונים