Share with:


חלבי

אופן הכנה

לקלתית..100 גרם חמאה מומסת
אבקת סוכר 100 גרם
1 ביצה
2 כוסות קמח
מכינים תבנית פאי משומנת מעט
בקערה מערבבים חמאה מומסת ..ואבקת סוכר
טורפים ביצה פנימה
מוסיפים קמח רק עד איחוד מערבבים..
מהדקים בתחתית וגם בדפנות ..מכניסים למקפיא
למלית…קולפים תפוחים חוצים ומגלענים .פורסים דק..מורחים את הבצק בכוס רסק תפוחים
מפזרים מעל תפוחים יפה
מברישים בחמאה מומסת
מפזרים סוכר
אופים עד השחמה יפה
כאשר יוצא מהתנור הפאי
מזגגים בריבה מצננים.
המלית…כוס רסק תפוחים
תפוחים כ5
הברשה לפני אפיה..50 גרם חמאה מומסת
סוכר לבן ככף או לפי צורך לפזר .
זיגוג אחרי אפיה…
1/2 כוס ריבת מישמש
1/4 כוס מים רותחים לדלל יחד
בהצלחה