Share with:


ללא גלוטן כשר לפסח חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

מצרכים לקלתית:
חמאה קרה חתוכה לקוביות 100 גרם
סוכר 50 גרם (1/4 כוס)
ביצה 1 יחידה
קמח כשר לפסח 210 גרם (1 1/2 כוס)
אבקת אפייה 1/2 כפית
מצרכים לקרם שקדים:
חמאה רכה 150 גרם
סוכר 150 גרם (3/4 כוס)
ביצים 2 יחידות
שקדים טחונים 150 גרם (1 1/2 כוסות)
קורנפלור 1 כף
רום לבן/ תמצית וניל 1 כפית

לקישוט:
מגוון פירות העונה

לזיגוג:
ריבת מישמש חלקה 2 כפות

הוראות הכנה
מכינים את הקלתית: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את הביצה ורבע מכמות הקמח
ומערבלים למשך 30 שניות, מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקבלת בצק אחיד.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לשני מלבנים באורך 30 ס"מ וברוחב 11 ס"מ.
או לקלתית עגולה בקוטר 22
מרפדים את התבנית והשוליים, נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מכינים את הקרם שקדים ואופים:
במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ומערבלים כ- 2 דקות. מוסיפים את השקדים והקורנפלור וממשיכים לערבל במהירות איטית- בינונית עד שנבלעים בתערובת, מוסיפים את הרום או תמצית הווניל ומערבלים כדקה לתערובת אחידה.
יוצקים את הקרם על הקלתית ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור לחום 170 מעלות.
אופים כ- 20 דקות עד להזהבה, מצננים היטב.
חותכים את הפירות לנתחים גדולים ויפים ומסגרים.
מחממים מעט את הריבה עם 2-3 כפות מים בסיר קטן תוך כדי בחישה עד לקבלת תערובת נוזלית ו

מתכוןמתכון