Share with:


בשרי

אופן הכנה

הערייס מספר 1 בעולם❤️

5 פיתות רגילות חתוכות לחצי

500 גרם בשר בקר טחון (רצוי בשר טרי, עם אחוז שומן יחסית גבוה)

1 בצל בינוני

כוס דחוסה עלי פטרוזיליה טריים

תיבול: כפית ושליש מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור

*שמן זית

טוחנים במעבד מזון את הבצל עם הפטרוזיליה עד לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים בשר טחון ומתבלים במלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב.

-ממלאים כל חצי פיתה בתערובת הבשר (אין צורך לבשל את הבשר לפני) ומשמנים משני הצדדים בשמן זית.

-מחממים מחבת פסים על אש גבוהה (אן צורך לשמן) וכשהמחבת חמה מניחים עליה את חצאי הפיתות וצורבים 2-3 דקות מכל צד. הופכים את חצי הפיתה על הצד הפתוח וצורבים כדקה.

-בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-לאחר הצריבה במחבת, מניחים את חצאי הפיתות על נייר האפיה ומכניסים לתנור החם למשך 8 דקות.

-מוציאים, חוצים כל חצי פיתה לשני רבעים ומגישים.

-מומלץ להגיש עם טחינה ועם סלט עגבניות חריף.

הערה לגבי הבשר: מומלץ להשתמש בבשר טרי (בשר קפוא מגיר המון נוזלים ועלול להרטיב את הפיתה). זה יכול להיות צוואר, צלעות, כתף או בשר טלה. אם זה חלק שאינו שומני מומלץ לבקש מהקצב להוסיף שומן טלה לבשר.

הקבוצה של אדי ומירי גבאי – המטבח של מירי



קישור לקבוצה ☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️

ערייס
המטבח של מיריספר המתכונים של
מתכון של

המטבח של מירי

21 מתכונים