Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים :
2 חבילות סלק ירוק ( מנגולד )

תערובת הבשר :
600 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורד
1/2 צרור פטרויליה קצוצה
חופן צנובר קלוי
1/2 כפית כרכום
פלפל שחור
מלח
2 כפות שמן

רוטב :
כפית שטוחה כרכום
2 כפות שמן
פלפל שחור
מלח
כוס מים
1 לימון פרוס
5 -6 שיני שום

לשטוף היטב את עלי הסלק, לחתוך את הגבעול הלבן לנקות מהסיבים
את העלים שמיים 10 דקות במים רותחים ולסנן
את הגבעולים הלבנים שמים בתחתית הסיר,
מערבבים את חומרי הבשר טחון יחד יוצרים קציצות מאורכות מניחים בקצה העלה ומגלגלים ( כמו עלי גפן )
מניחים בצורה מסודרת בסיר, מסדרים פרוסות לימון מעל הגבעולים הלבנים וכמה פרוסות לימון על עלי הסלק המגולגלים
מוסיפים את השום,המים והתבלינים ומבשלים על להבה נמוכה 35-40 דקות.

עלי סלק ירוק מגולגל עם בשר
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים