Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

חומרים למילוי
1 כוס אורז עגול שטוף ומשרה כ-חצי שעה
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
2 עגבניות גדולות קצוצות
6-8 שיני שום כתוש/קצוץ
1 גזר גדול מגורד
פטרוזיליה, כרפס ונענע-קצוץ
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה
קמצוץ פלפל שחור
1 כף שטוחה א. מרק
מלח לפי טעם כל אחד
1 כפית סוכר
מיץ מחצי לימון
עלי גפן חלוטים ונקיים מגבעולים
החומרים לבישול
מיץ מחצי לימון
חצי כוס מים
רבע כוס שמן זית
חצי כפית סוכר
והנוזל שנשאר מחומרי המילוי

אופן ההכנה
בקערה מערבבים את כל החומרים למילוי ומנחים בצד לקבל הטעים.
בתחתית סיר שטוח ורחב מסדרים עלי גפן.
על משטח עבודה מניחים עלה כשבסיסו הרחב קרוב אלינו . ובמרכז העלה מניחים כפית / כף מהמלית. מקפלים את שני ציידי העלה כלפי המרכז ומתחילים לגלגל מהבסיס עד לקצה
ומניחים על העלים שבסיר כאשר סיומת הגלגול מונח כלפי מטה.
וכך מכינים את כל העלים בסידור מעגלי או כל צורה אחרת בסיר .
את החומרים לבישול מוסיפים מעל העלים המגולגלים על להבה גבוה , מביאים לרתיחה
מכסים עם צלחת ומעל את המכסה ומנמיכים את הלהבה וממשיכים כך לבשל עד שהנוזלים נגמרים , בישול של כ-שעה .
בתאבון
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי

  1. לחצו כאן >> להצטרפות לערוץ היוטיוב שלי