Share with:


בשרי

אופן הכנה

***כרובית יפה וגדולה – מפרידים לפרחים בינוניים-גדולים – שוטפים היטב.
יש שתי אפשרויות, לטגן רגיל עם ביצה טרופה וטבילה בפירורי לחם, או מבשלים במים עם כמה פלחי לימון כ-12 דקות, מעט רך, מסננים ומפזרים את תפרחות הכרובית על נייר אפייה שבתבנית התנור, מתיזים מעט תרסיס שמן ואופים בטורבו ב-200 מעלות כ-רבע שעה.

בסיר שמתאים גם לתנור מזהיבים :
בצל גדול קצוץ גס/חצאי רצועות – מוסיפים ומניחים את חלקי העוף עם מעט תבלינים: כורכום, פפריקה, פלפל שחור, קורט קינמון.
מוסיפים: כ-5 כרעים מחולקות = 10 מנות
סלסילת פטריות שמפיניון טריות – פרוסות גס
**מזהיבים מעט ומוסיפים כ-2 כוסות מים רותחים

  • כפית שטוחה כורכום
  • קמצוץ מלח, פלפל שחור, כוסברה יבשה טחונה
  • קורט קינמון
  • כף אבקת מרק עוף
  • כף אבקת מרק בצל
    +כפית שטוחה אב' גריל עוף
  • 10-12 שיני שום שלמים/חצויים מפוזרים מעל התבשיל.

מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה נמוכה עד שהכל רך…טועמים ומשפרים תיבול.
מוסיפים: מים רותחים במידת הצורך ומביאים לרתיחה, ואז מוסיפים: את הכרובית ו-1.5 כוסות גרגרי חומוס מבושלים, אפשר מקופסת שימורים שטופים,
מרטיבים עם כף את הכרובית והגרגרים מכסים ולתנור, במהלך הזמן מוציאים עוד כפעמיים על מנת להרטיב שוב את הכרובית, וכל זה כשעתים..או קצת יותר….בתיאבון, אפשר לבשל על להבה נמוכה על הגז

עוף בגרגרי חומוס וכרובית – בטעם נפלא שטרם טעמתם_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים