Share with:


בשרי

אופן הכנה

קילו 6-7 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות
כוס שקד מולבן חצוי מטוגן על המחבת עם מעט מאוד שמן.
2-3 לימון קטן כבוש.
מפרקים את העוף, מנקים, שוטפים, מפזרים מעליו ובפנים מעט מלח עוטפים מכניסים למקרר לשעתיים.
מכינים מרינדה:
חצי כוס שמן זית
חצי כוס מים רותחים
3 כפות סוכר חום או סילאן
כף רוזמרין מיובש
רבע כוס מיץ לימון
3 כפות מיונז
כפית חרדל
כפית פלפל שחור גרוס גס
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
כף פטרוזיליה יבשה
מעט אגוז מוסקט
מעט קינמון
מערבבים הכל ביחד
מוציאים את העוף מהמקרר שוטפים הייטב, חורצים עם סכין או מזלג את חלקיי העוף ומניחים במרינדה מכסים מכניסים למקרר למשך שעתיים שלוש.
מכינים תבנית אפייה ייעודית , מרופדת בנייר.
מכניסים הכל לשקית קוקי ענקית חוץ מהלימון והשקדים.
צולים בתנור 200 מעלות למשך 30 דקות.
מוציאים את התבנית.
פותחים את השקית קוקי מרטיבים את העוף מעל עם הנוזלים שלו מוסיפים לימון כבוש ושקדים
וממשיכים לצלות עוד 25-20 דק
תלוי בגודל של ובכמות העוף