Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

מתכון:
5.1/2 כוסות קמח רגיל. (כוסות מדידה)
1/2 כפית א. אפיה
1 כף שמרים
2 וניל
1 כוס מים פושרים
4 חלמונים xl (או 5 קטנים יותר)
350 גר מרגרינה מומסת (חמאה)
1/2 כוס סוכר
1 כפית רום

שלב א':
לתוך קערה להכניס את כל המרכיבים הנ"ל ללוש עד לאיחוד הבצק. (ממליצה לא ללוש יותר מידי , עדיף ידני) .
לחלק את הבצק ל _- 4 כדורים (שכדור אחד יהיה טיפה גדול יותר הוא יהיה האחרון)

שלב ב': הכנת המילוי:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
2 כפות גדודות קפה נמס
3 כפות גדושות קקאו

1 כוס ריבה שאוהבים (אפשר יותר לפי הצורך)

לתוך קערת המיקסק להכניס את החלבונים …להוסיף את הסוכר בהדרגה ולקבל קצף יציב וגבוהה, בשלב הזה להפסיק את ההקצפה ולהוסיף את הקפה והקקאו תוך כדי עירבול עד הבלעת החומרים.

שלב ג' הרכבת העוגה: לרדד כדור אחד לפי גודל התבנית שבחרתם לשמן ולהניח בה את העלה.למרוח את כל הריבה שבחרתם בצורה אחידה….לקחת חלק המילוי (לחלק ל-3 לפי העין) למורח את המילוי על הריבה…לרדד גם את העלה השני והשלישי לחזור על הפעולה (כמובן ללא הריבה רק בראשון מוחים ריבה) …..בסיום לרדד את הכדור הגדול יותר לעלה שיספיק לכסות את כל התבנית.

לאפות בחום 160 כ- 40 דקות או עד להזהבה

****הכל נמדד בכוסות מדידה
**** התבנית 28 עגולה או מרובעת חד פעמית גודל רגיל (אני אפיתי בפיירקס מעויינת שווה ל- תבנית 28)

עוגת שמרים שכבות ללא התפחה
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

219 מתכונים