מתכון :
4 ביצים xl (לא חייב להפריד)
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים / מים
2 כפות מיץ לימון + גרידת לימון /תפוז
1 וניל
3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + א. אפיה)
בסיר נפרד:
50 גר שוקולד
1 כף קקאו
1 כף סוכר
1/4 כוס מים
1 כף שמן
לבשל מספר דקות על אש נמוכה עד להמסת השוקולד….אין צורך יותר…..(יש להוסיף 2 כפות מים לפני שמערבבים עם הבלילה )
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים (לא חייב להפריד)
להוסיף את הסוכר….ושאר החומרים כפי שרשום.. עד לקבלה בלילה חלקה…..
לשמן היטב תבנית במרגרינה, לצקת 3/4 מהבלילה …לחלק הנותר להוסיף את השוקולד ולערבב….
לצקת על הבלילה הלבנה ולקשקש עם סכין.
לאפות בחום רגיל, 170 כ-50 דקות או עד להזהבה.
יש להניח המדף התחתון
….בהצלחה
***** הכל מדוד בכוסות מדידה
***** ניתן לאפות בתבנית 26 , סיר פלא