Share with:


חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

אין אין אין חגיגה
בלי בלי בלי עוגה
הכי קלה הכי פשוטה
ותמיד תמיד הכי מבוקשת וטעימה
אז לכבוד חזרתם של הילדים לגן ולבית הספר.
הנה מתכון קליל ומושלם.
תבנית ח.פ אלומיניום ענקית תנור 40×30 חייבים לרפד טוב טוב על מנת שנוכל להפוך אותה ולצפות בהתאם.
כוס מידה- שתיה חמה חד פעמי.

מצרכים :
❤ להרתיח 2 כוסות חלב חם עם 2 שקיות סוכר ווניל
2 כפות גדושות של שוקולית, כף גדושה קקאו, לערבב ביחד, להוסיף 2 כפות דבש, 2 כפות חמאה, כוס וחצי סוכר, לערבב הכל ולהגיע לנקודת רתיחה.
לכבות להניח בצד שיתקרר.
כשהחלב קר (לבדוק עם אצבע) להוסיף לו גביע לבן וכוס שמנת מתוקה.

💖 במיקסר להקציף 8 ביצים עם קורט מלח ורבע כפית סודה לשתיה, להקציף לקצף אוורירי כמו גוגל מוגל, תוך כדיי הקצפה להוסיף את החלב שהכנו עם כל המרכיבים.
ולהוסיף בהדרגה תוך כדיי הקצפה איטית 4 כוסות קמח עם שקית אבקת אפיה , להקציף עד שהקמח נבלע.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
חובה לרפד את התבנית בנייר אפייה מעט משומן על מנת שנוכל לחלץ ולהפוך
לא ליצוק את הבלילה ישירות לתבנית אלומיניום.
להניח את העוגה באמצע התנור , על פעולת טורבו , ולאפות למשך 50 דקות.
לכבות תנור, לפתוח מעט את הדלת, לא להוציא את העוגה.
כשהעוגה מתקררת מעט, רק מעט, מחלצים והופכים אותה.
💖להכין ציפוי גנאש (הכי קליל ופשוט)
3 חפיסות שוקולד חלב פרה, לשבור לקוביות.
250 מל מיכל שמנת מתוקה.
לחמם את השמנת קצת לפניי נקודת רתיחה, וליצוק על השוקולד, לערבב הייטב שכל השוקולד נמס,
כשהעוגה חמה יוצאת מהנור, לחורר חורים עם שיפוד כמה שיותר וליצוק מעל את הגנאש.

לחיתוך מדוייק – חוט תפירה, סכין ארוכה, ואפילו סרגל באורך 40 סמ.
לסמן עם הסרגל וקיסם אורך ורוחב,
למתוח חוט תפירה חזק וללחוץ הוא חותך נפלא
או להרטיב סכין ארוכה עם מעט מים חמים
וללחוץ בדיוק בנקודות חיתוך חד.

לגירסת הפרווה – מים במקום חלב, ממליצה מאוד על כוס שתיה של סודה, וכוס מיץ תפוחים.
שוקולד מריר,
גביע לבן = כוס שמן.
שמנת מתוקה- להחליף בצימחית.
המלצה שלי תמציות טעם, שוקולד איכותי רכשתי השבוע אצל מבראשית כלים חד פעמי מחיר מטורף, טופינג שוקולד, יש להם משלוחים לכל הארץ