Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

5 ביצים
כוס סוכר
חבילת אינסטנט פודינג ווניל
חצי כף קקאו
1/2 כוס מים פושרים
1/2 כוס שמן
רבע כוס מיץ תפוזים
כפית תמצית וניל
כף גרידת תפוז
כף ברנדי
חצי כפית מלח
חצי כוס פירות מסוכרים.
חצי כוס אגוז פקאן קלוי גרוס גס
חצי כוס שבבי שוקולד או שוקולדצ'יפס
2 כוסות קמח תופח
או קמח רגיל + שקית אבקת אפיה.
חצי כפית סודה לשתייה.
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו
מקציפים את הביצים לקצף אווירי תפוח
יחד עם הסוכר על מהירות גבוהה עד שמתקבל קצף תפוח, מוסיפים מלח, מוסיפים סוכר לא בבת אית לאט לאט, מנמיכים למהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה פודינג ווניל.
עוצרים את המיקסר מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב ידני – מים, שמן, תמצית ווניל
לבסוף את הקערה עם הקמח ף הפירות המסוכרים האגוזים הברנדי
ממשיכים לערבב בתנועת קיפול עד שהקמח נטבע בבלילת העוגה ולא יותר.
יוצקים את הבליה לתבנית עגולה גבוהה מאוד בקוטר 26 או תבנית עגולה בגובה סטנדרטי בקוטר 28 אפשר עם חור במרכז ואפשר גם בלי.
מכניסים לתנור למשך 40-50 דקות
עד שקיסם יוצא יבש לגמרי.
כשהעוגה מתקררת מרטיבים אותה מעט
מחממים חצי כוס מיץ תפוזים עם כף ברנדי
ומרטיבים עם מברשת
לזיגוג : כוס וחצי אבקת סוכר, לערבב עם 4 כפות מיץ תפוזים לערבב הייטב שלא יהיו גושים וליצוק מעל העוגה – לא חובה.