Share with:


פרווה

אופן הכנה

ממש קלה להכנה
2 תבניות קוטר 18
מחממים תנור ל- 170 מעלות
משמנים היטב שתי תבניות עגולות בקוטר 18 ומניחים ניר אפיה גזור לגודל התבניות בתחתית- משמנים גם אותו
בקערה מערבבים בעזרת מטרפה:
2 כוסות חלב סויה
1.5 כפות חומץ או 2 כפות לימון
מניחים בצד ל- 5 דקות
מוסיפים:
2/3 ועוד כף כוס שמן ניטרלי
3/4 כוס סוכר (לבן או חום בהיר)
כפית תמצית וניל
מערבבים טוב עם מטרפה
מוסיפים:
1/2 כוס אבקת קקאו
2.5 כוסות קמח חיטה/כוסמין לבן
כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתיה (לא חובה אם רגישים לטעם או שסתם אין בבית)
צביטה מלח
מערבבים עד לאחידות ליצירת בלילה יחסית דלילה
הימנעו מערבוב יתר- קצת גושים זה בסדר
מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות ומיד מכניסים לתנור החם (לא לחכות ולתת לבלילה לשבת בחוץ או במקרר)
אופים 25-30 דקות ומסובבים את התבניות באמצע לאפייה אחידה
קיסם שננעץ במרכז העוגות ייצא עם פירורים לחים
יכול להיות שייקח אצלכם פחות או יותר זמן- כל תנור שונה- לעקוב אחרי האפייה
זה בסדר שהעוגות תפחו ואפילו התפוצצו ויש להן ״כובע״
מצננים לחלוטין בחוץ ואז עוד שעה במקרר
בינתיים מכינים את המילוי וזיגוג חמאת הבוטנים:
בעזרת טורפן חשמלי ידני (כזה שמחזיקים תוך כדי הקצפה), טורפים טוב כוס חמאת בוטנים טבעית יחד עם כוס אבקת סוכר
אחרי 2-4 דקות, צריך להתקבל מרקם סמיך מאוד שמצריך המשך ערבוב עם לקקן
אם המסה עדיין נוזלית, מוסיפים עוד אבקת סוכר
אם היא ממש פירורית, מוסיפים עוד חמאת בוטנים
היא צריכה להיות נוחה לזילוף אך יציבה כמו בתמונה
מוציאים את העוגות מהמקרר
שולפים מהתבניות
מיישרים אותן עם סכין (הכי קל לעבוד עם סכין לחם) כך שיהיו לגמרי שטוחות בלי הבטן של האפייה
מניחים אחת על צלחת ההגשה
מורחים בצורה אחידה כמעט עד הקצה חצי מתערובת חמאת הבוטנים
מעל את העוגה השניה
בעזרת שקית זילוף עם צנטר לבחירתכם, מקשטים
אפשר גם סתם למרוח את החצי השני של תערובת חמאת הבוטנים
זה יהיה טעים בכל מקרה!
פה יש קצת קקאו ניבס לקישוט, אפשר לפזר כל דבר שבא לכם או להשאיר ככה
מכניסים למקרר מיד כדי למנוע מממרח הבוטנים לנזול לכל הצדדים
שולפים מהמקרר ממש לפני הגשה

עוגת שוקולד חמאת בוטנים גבוהה ומרשימה_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

37 מתכונים