Share with:


חלבי

אופן הכנה

מתכון שהמצאתי…מהראש, יצא מצוין!!!
ללא הפרדת ביצים, ללא הקצפה !!!
כמעט חוסלה לפני שצילמתי

חומרים לטורט:
1 1/4 כוס קמח תופח (כוס ורבע)
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 שמנת חמוצה
2 ביצים xl
2 כפות קקאו גדושות
2 סוכר וניל

חומרים לקרם:
2 שמנת להקצפה
1 1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל פצפוצי שוקולד
1 כף סוכר
1 כוס חלב

חומרים לציפוי:
100 גר שוקולד מריר
1 כף חמאה
1 כפית קקאו
1 כפית סוכר
1/4 כוס חלב
1 כף ליקר קקאו /קפה

אופן ההכנה:,
לתוך קערה להוסיף את כל החומרים של הטורט.. לערבב עם מקצף ידני עד לאיחוד החומרים (לא לבחוש הרבה)
לצקת לתבנית משומנת את הבלילה, לאפות בחום 160 כחצי שעה.
***** העוגה לא יוצאת גבוהה וזה בסדר.

הכנת הקרם:
להקציף את השמנת במהירות גבוהה…להוסיף את שאר המרכיבים.

הכנת קרם השוקולד:
לתוך סיר קטן לשים את כל המרכיבים ,לבשל על אש נמוכה מאוד ולבחוש כל הזמן …עם המסת השוקולד להוריד מהאש. (לא לבשל הרבה כ-2 דקות).

להרטבת העוגה , 1 כוס מים, כפית סוכר.וליקר שאוהבים…

הרכבת העוגה: ממליצה בתוך תבנית האפיה
לאחר צינון העוגה , לחצות לשנים להחזיר את החלק התחתון לתבנית…להרטיב עם מיי הסוכר, למרוח חצי מכמות הקרם….לכסות בחצי השני של העוגה ושוב להרטיב במיי הסוכר….לצקת את שאר הקרם….ליישר …..
בסיום …לצקת את השוקולד מעל…לקשט איך שאוהבים.

****הכל מדוד בכוסות מדידה אוניברסליות.

עוגת שוקולד במילוי קרם קצפת וניל
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

221 מתכונים