Share with:


חלבי

אופן הכנה

תבנית 25×35 חד פעמי מרובעת
חומרים לתחתית:
100 ג"ר חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל /או מחית וניל
4 חלמונים L
1כוס קמח
1 א.אפייה
3 כפוית חלב
למרנג:
4 חלבונים
3/4 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל / מחית וניל
2/3 כוס שקדים פרוסים
לקרם:
3/4 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס חלב
2 כפות אינסטנט וניל
1 כף א.סוכר
מייפל לזילוף העוגה
אופן הכנת הבסיס:
1 לתוך קערת המיקסר עם וו גיטרה נשים את החמאה והסוכר ונערבל עם 2 דקות עד לקרם משחתי
2 נוסיף את הוניל ואת החלמונים בהדרגה כל פעם חלמון עד להטמעתו ונוריד מהירות על הכי נמו
3 בקערה ניפרדת ננפה קמח וא.אפייה ונוסיף כל פעם כף עד להטמעת כל הקמח
4 נוסיף את החלב כל פעם כפית עד לקבלת תערובת חלקה
5 נשמן תבנית הייטב ונרפד בנייר אפייה גם בדפנות ובצידי התבנית
6 מורחים את המלית בעדינות בשכבה דקיקה על גבי נייר האפייה (התקבל שכבה דקה מאוד)
7 נכניס למקרר עד לסיום הכנת המרנג
8 נחמם תנור ל-170 מעלות
הכנת המרנג:
1 מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף מעט לבן,מוסיפים את הסוכר בהדרגה ואת הוניל ומקציפים עוד 3-4 דקות עד לקבלת קצף לבן ומבריק
2 נוציא את בסיס העוגה מהמקרר ונמרח בצורה אחידה ונפזר מעל שקדים פרוסים
3 נכניס את התבנית בחלק הכי תחתון של התנור
25 דקות עד להזהבת השקדים והתייצבות המרנג
4 מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות לאחר מכן נרים בעדינות ונחלץ את העוגה ע"י הרמה של הנייר האפייה מהתבנית ונניח בצד להתקרר לחלוטין שעה
הכנת הקרם:
בקערת מיקסר שמים את כל חומרי המלית ומקציפים לקצפת רכה
הרכבת העוגה:
1 חוצים את העוגה במרכזה לקבלת שני מרובעים שווים מעבירים סכין חדה כדי לחלץ את העוגה מהנייר האפייה ונעביר לכלי מתאים
2 נצפה את מחצים העוגה שחילצנו בקרם ונניח מעל את החצי השני ונזלף במייפל
בהצלחה רוחמה כהן…🍰🍰🍰

עוגת קצף וקצפת בזיגוג מייפל_מתכון של רוחמה כהן – מאסטר מתכונים
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

156 מתכונים