Share with:


פרווה

אופן הכנה

המתכון של: עדי בן זכרי

לשמן תבנית מלבנית בינונית 22×32

המצרכים:

(יש להשתמש בכוס אוניברסלית):
1 כוס קמח רגיל מנופה + 1 שקית אבקת אפייה
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
גרידת תפוז /לימון – מגוררת דק
4 ביצים.
מעט תמצית ורדים (לא לוותר)
לטעם ולקישוט: קוקוס

סירופ:

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
5 כפות סוכר
3 טיפות תמצית ורדים

הכנת העוגה:

מחממים תנור אפייה ל 170 מעלות.
בקערה גדולה שמים את כל החומרים היבשים: קמח יחד עם אבקת האפייה, סולת, קוקוס, סוכר, סוכר וניל ולערבב ידנית.
לתוך קערת היבשים להוסיף את השמן, מיץ התפוזים, גרידת תפוז / לימון, ביצים ולערבב היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. יוצקים את תערובת העוגה לתבנית. דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ואופים כ-30-35 דקות עד הזהבה יפה ושקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

הכנת הסירופ:

בזמן שהעוגה בתנור, מרתיחים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ, מכבים את הלהבה ונותנים לסירופ להתקרר מעט.

כשעוגה יוצאת מהתנור, שופכים עליה את הסירופ בעודנה חמה, בעזרת כף על כל העוגה, כדי שכל הסירופ יחלחל ויחדור לעוגה בהדרגה.
ומפזרים קוקוס לטעם ולקישוט.

בהצלחה!

עוגת סולת, תפוזים וקוקוס מנצחת עם ארומה הדרית נפלאה_מתכון של עדי בן זכרי
עדי בן זכריספר המתכונים של
מתכון של

עדי בן זכרי

3 מתכונים