Share with:


פרווה

אופן הכנה

בצק
להכניס את החומרים
לקערת המקסר
ולהפעילו במהירות איטית כ 8 דקות
4 כוסות קמח
כ-1 1/2 כוסות מים.
3 כפות שמן
3 כפות חומץ
רבע כפית מלח.
להוציא מהמקסר
ולמרוח את כדור הבצק בשמן ולהשהותו בקערה כ 20 דקות ולכסותו עם ניילון נצמד.

מילוי:
כוס פירורי ביסקויטים לפיזור על עלי הבצק.

כ-קילו וחצי תפוחים ולגרד אותם על פומפיה גסה.
כוס אגוזים קצוצים.
כוס צימוקים
כוס סוכר
2 כפיות קינמון.
לערבב את כל מצרכי המילוי.

לחלק את הבצק ל 8 כדורים, לרדד כל כדור לעלה דק דק (שקוף) בעובי (מופלטה) על משטח סיליקון מקומח.
למרוח את העלה בחמאה מומסת ומעל לפזר פירורי ביסקויט לאורכו ומעל להניח מתערובת התפוחים, לגלגל לרולדה ולהעזר במשטח הסיליקון לגילגול.
להניח את הרולדה על תבנית התנור עם נייר אפיה ולשמן בנדיבות את הרולדה עם חמאה מומסת למרוח ביצה טרופה . לאפות כ 20 דקות בחום 190 מעלות.

אפשר להכין עם עלי פילו

שטרודל תפוחים_מתכון של כרמלה שמואל
כרמלה שמואלספר המתכונים של
מתכון של

כרמלה שמואל

65 מתכונים