Share with:


חלבי

אופן הכנה

לעוגה :
כוס ורבע סולת ( כוס חד פעמי )
כוס ורבע קמח
כוס סוכר
4 ביצים
כף גדושה חמאת בוטנים
2 כפות שקדים טחונים
כפית תמצית וניל
1 א.אפיה
כוס חלב
3/4 כוס שמן

סירופ להרטבת העוגה :
חצי כוס מים. חצי כוס סוכר. כמה טיפות מיץ לימון
שמים הכל יחד על האש לכמה דקות ומוזגים מעל העוגה החצויה שהתקררה היטב

קרם וניל :
500 מייל שמנת מתוקה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
שמים במיקסר מקציפים לקצפת יציבה

הכנה :
מקציפים את הביצים בשלמותם עם הסוכר לקצף תפוח , מוסיפים את השמן, החלב ,תמצית הוניל ומערבלים
מוסיפים את חמאת הבוטנים מערבלים ומוסיפים את שאר החומרים בהדרגה מערבים לתערובת אחידה
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית עגולה משומנת ,אופים בחום של 170 מעלות 30 -35 דקות
מצננים היטב את העוגה משחררים מהתבנית וחותכים לשני חצאים
מעל חצי אחד של העוגה מוזגים חצי מכמות הסירופ.
מורחים חצי מכמות הקרם וסוגרים עם החצי השני של העוגה
ושוב מוזגים משאר הסירופ ומורחים את שאר הקרם וניל…

עוגת סולת וקרם וניל טעימה במיוחד
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים