Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים:
4 בצים
1 כוס סוכר
1סוכר וניל
1 כוס רוויון
2 כפות שמן
כוס קמח +1 כפית אבקת אפייה או כוס קמח תופח

לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים רותחים
כמה טיפות לימון
2 כפיות ליקר שרי רום
כמה עלי לימון גראס (לא חייב)

לקצפת:
1 שמנת מתוקה
3 כפיות אבקת סוכר

לקישוט: דובדבנים מסוכרים או תותים או לא חייב כלום
הערה: כל הכוסות שמדדתי כאן מדובר על כוס אחד פעמי מקרטון של שתייה חמה.

הכנה :
מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים את הביצים הסוכר והסוכר וניל לתערובת תפוחה ובהירה מוסיפים את השמן והרוויון ואחר כך את הקמח משמנים תבנית מס' 24-25 או התבנית האחד פעמי העגולה ומכניסים לאפייה בינתיים מכינים את הסירופ שמים את כל החומרים על הגז ומביאים לרתיחה אחר שרותח מנמיכים את הגז ומבשלים עוד 15 דקות ומכבים כשהעוגה יוצאת לשפוך את כל הסירופ על העוגה העוגה סופגת הכל מניחים לעוגה עם הסירופ להתקרר טוב טוב מקציפים את השמנת מתוקה עם האבקת סוכר לקצף יציב ומקשטים כרצונכם..

עוגת סברינה
סמדר גבאיספר המתכונים של
מתכון של

סמדר גבאי

91 מתכונים